Visie en Verantwoordelijkheid


Visie en VerantwoordelijkheidHet DNA van een hovenier is van nature al groen, visie omtrent groen en verantwoordelijk omgaan met de omgeving is voor ons een gewoonten.

Deze houding ten opzichte van de leefomgeving is dan ook in de hele bedrijfsvoering geïntegreerd zijn. Een manier van leven, een manier van bedrijfsvoeren. Wij nemen onze verantwoording voor de effecten die onze bedrijfsvoering heeft op mens, natuur & milieu.

Tuin Innovatie, werkzaam in de groensector, is naar ons idee hét bedrijf wat op dit gebied een voorbeeld en adviseur kan zijn voor velen. MVO is een proces wat verandert. Wereldwijd worden onderzoeken gedaan waardoor inzichten veranderen en wij, als bedrijf, veranderen mee.

KLANTEN

Een open en eerlijke concurrentie vinden wij belangrijk. Wij informeren onze klanten op een open en eerlijke manier. Bij elke keuze die in het offerte proces gemaakt wordt, worden de voor- en nadelen uitgelegd zodat de klant een oprechte keus kan maken. Wij gebruiken geen onethische middelen t.a.v. medewerkers en leveranciers om zo voordeel op onze concurrentie te krijgen. Wij willen de opdrachten alleen krijgen op basis van onze prijs/ kwaliteit verhouding.

LEVERANCIERS

Wij willen in principe alleen zaken doen met leveranciers die zich, net als wij, verantwoordelijk en duurzaam opstellen. Daarnaast spelen betrouwbaarheid, prijs kwaliteit, milieukeurmerken en continuïteit een belangrijke rol. In onze bedrijfsvoering maken wij dus de keus voor de leverancier met duurzame producten en diensten. Waarbij we ook zoveel mogelijk kiezen voor leveranciers in de buurt van het bedrijf of het werk waarvoor het bedoelt is zodat transport kosten tot een minimum beperkt worden.

MILIEU

Als hoveniersbedrijf willen we dat onze bedrijfsvoering een positief effect heeft op het milieu! Natuurlijk belasten ook wij het milieu. We hebben afval, maken gebruik van bestrijdingsmiddelen en hebben brandstof nodig voor de auto’s en machines. Wanneer je je daar als bedrijf bewust van bent, kan je daar ook bewust mee omgaan. Dat doen we dan ook!

POSITIEF EFFECT MILIEU

We proberen het belang van de “groene levende” tuin onder de aandacht van onze klant te brengen. Verstedelijking heeft een negatief effect op de mens, groen juist een positief effect. Bij ons geen tuinen met 100% bestrating. Groen toepassen op een slimme en doeltreffende manier zodat onze klanten een vrolijk en blij gevoel krijgen als ze in hun tuin zitten. Zo willen we een positieve bijdrage leveren aan onze leefomgeving.

AFVAL

Het afval wordt zoveel mogelijk gescheiden. Schoon puin, plastic potten, plastic zakken, papier, toners en cartridges, groen, grond, hout en zoden. En ja dan staat er toch die container met restafval voor de items waar nog geen oplossing voor is. Dat is de komende jaren de uitdaging…..

BESTRIJDINGSMIDDELEN

Gebruiken willen we ze niet meer. Ze hebben een negatief effect op het milieu en het is voor de medewerkers niet prettig om mee te werken. Vanuit de overheid is er al veel verboden maar niet alles. Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken betekend andere oplossingen zoeken om onkruid tegen te gaan. Mooie dicht gegroeide plantvakken is er daar een van. Tussen de bestrating levert meer problemen op. Het dicht maken van voegen levert een water probleem op bij hevige regenval. Het met de hand bestrijden van onkruid is arbeidsintensief en is dus duur voor de klant. In zo’n geval willen wij nog wel round-up gebruiken. Met een speciaal apparaat (Mankar) wordt alleen het groen wat er staat aangetipt. Een minimaal gebruik van de werkzame stof.

KUNSTMEST

Chemisch geproduceerde kunstmesten gebruiken wij al jaren niet meer. Wij zijn, met grote tevredenheid, overgestapt op organische meststoffen.

BRANDSTOF

Voor onze machines gebruiken wij de bio-brandstof Aspen 2. Dit is een kant en klare tweetakt benzinemix, waaraan 2% volsynthethische olie toegevoegd is. Aspen 2 is een speciaal ontwikkelde alkylaatbenzine voor kleine luchtgekoelde tweetaktmotoren van alle merken. Aspen 2 verbrandt schoner waardoor de uitlaatgassen van tweetakt machines minder gevaarlijk voor de gezondheid zijn. Bovendien blijft de motor veel schoner, waardoor hij beter blijft presteren.