Tuin renovatie


Tuin renovatie, Aanleg kosten, Werkwijze bij tuinaanleg, samen met de ontwerper, tuin ontwerptekening Inventarisatie, Zekerheid en Vertrouwen, Kosten, Visie en Verantwoordelijkheid, kennismakingsgesprek, Tuin innovatie, Beplanting, Tuinadvies, tuinonderhoud, tuinaanleg, hovenier, bestrating, tuin ontwerp, tuin onderhoud, hoveniers rotterdam, een tuin op maat

Tuin renovatie

AANPAK

Tuin renovatie is op z’n tijd noodzakelijk. Het is belangrijk om van te voren goed te bedenken welke onderdelen van de tuin nog voldoen en welke niet. Zet uw wensen eens goed op een rij en stel u zelf eens een aantal vragen.

  • wat mis ik in mijn tuin
  • welke onderdelen wil ik behouden
  • waar zit ik het liefst
  • welke planten doen het goed
  • welke sfeer wil ik graag
  • wat doe ik zelf en wat besteed ik uit
  • wat is het budget

U hoeft niet altijd uw hele tuin op zijn kop te zetten. Soms kunt u al met een aantal slimme aanpassingen veel bereiken. Van te voren eens goed puzzelen, een tuinontwerp maken, kan veel opleveren. Wilt u de borders aanpakken? Heeft u veel beplanting die weer kan worden hergebruikt. Denk goed na en maak een beplantingsplan. Uw kunt dan zorgen dat u alle seizoenen door kunt genieten van uw tuin.

Voorbereiding gedaan? Dan aan de slag. Het is van belang als u veel planten hergebruikt dat in het juiste seizoen te doen. Dan hebben ze het meeste kans van aanslaan. Dit seizoen loopt van 1 november tot 1 april.

AANDACHTSPUNTEN

probeer van de verschillende onderdelen een eenheid te maken
het is vaak efficienter als je verschillende onderdelen tegelijk aanpakt
(her)gebruikte beplanting goed watergeven
leg gelijk leidingen in uw tuin als het toch open ligt

Behoefte aan advies of hulp? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hierin kan Michiel van Leeuwen u meer vertellen over de aanpak en de kosten.