Groenblijvende planten


 

Groenblijvende planten


Groenblijvende planten, Bodembedekkende planten, Diervriendelijke tuinen, Stadstuin, Sfeer tuinen, Onderhoudsvrije tuinen, Moderne tuinen, Bedrijfstuinen , BTW-verlaging voor tuinen, Bloeitijd vergelijkbaar met vroeger. Herfstkleuren, Bewust van uw tuin, Tuin tips, samen met de tuin onderhoud specialist, Tuin onderhoudsplan, Tuinabonnement, Tuinonderhoudpakket , Tuinonderhoud planning, Samen met de aanleg specialist, Tuin renovatie, Aanleg kosten, Werkwijze bij tuinaanleg, samen met de ontwerper, tuin ontwerptekening Inventarisatie, Zekerheid en Vertrouwen, Kosten, Visie en Verantwoordelijkheid, kennismakingsgesprek, Tuin innovatie, Beplanting, Tuinadvies, tuinonderhoud, tuinaanleg, hovenier, bestrating, tuin ontwerp, tuin onderhoud, hoveniers rotterdam, een tuin op maat

Groenblijvende beplanting zorgt in de winter voor kleur in de tuin. Het geeft een mooi effect wanneer we zorgen dat ongeveer 1/3 van de beplanting groenblijvend is. Daarnaast komt een, uitbundig bloeiende, vaste planten border beter tot zijn recht tegen een rustige, groene achtergrond. De basis structuur van een tuin wordt ook beter ondersteund door het gebruik van groenblijvende beplanting.

 

GROENBLIJVENDE STRUIKEN

Groenblijvende struiken bloeien in het algemeen minder lang en uitbundig dan de bladverliezers. Toch zijn er veel van hen die prachtig bloeien. Een mooie groep Rhododendrons staat prima op zijn plek in een bostuin. Een Viburnum tinus is een prachtige winterbloeier, die bloeit de hele winter door, van oktober tot maart! Wel uitkijken, hij kan niet tegen al te strenge vorst. Bontbladige beplanting is ook leuk om in de tuin de aandacht te trekken. Zeker op die momenten dat er niets anders in de tuin bloeit. Van Eleagnus, Aucuba en Euonymus zijn er groenblijvende soorten met bontblad. Ook rood blad kan een blikvanger zijn zoals bij de Leucothoe ‘Scarletta’.

 

GROENBLIJVENDE VASTE PLANTEN

Onder de vaste planten vinden we ook groenblijvende soorten. Bodembedekkers zijn hier een voorbeeld van. Tussen stapstenen in een border kunnen Ajuga reptans, Acaena of Sagina subulata prima gebruikt worden. Veel groenblijvende vaste planten zijn laag en bloeien in het voorjaar zoals Vinca minor, Phlox subulata, Iberis sempervirens en Bergenia cordifolia.

 

GROENBLIJVENDE BOMEN

Een groenblijvende boom is uitermate geschikt om gebouwen en andere objecten uit het zicht te halen. Er zijn maar weinig bomen die hun blad in de winter behouden. Er bestaat wel een wintergroene eik de Quercus ilex. De wintergroene bomen die in de handel zijn, zijn meestal de als boom opgekweekte groenblijvende heesters. Zo heb je bomen van de Glansmispel (Photinia), diverse soorten Laurier (Prunus laurocerasus) en Liguster. Diverse naaldbomen en coniferen blijven ook groen in de winter. Deze zijn door hun losse structuur en vorm helaas minder geschikt om dingen uit het zicht te halen.

 

GROENBLIJVENDE HAGEN

Hagen gebruiken we als afscheiding of om bepaalde vormen in de tuin te benadrukken. Met diverse soorten coniferen kan je een prima groenblijvende erfscheiding maken. Ook de Laurier (Prunus laurocerasus) is hiervoor prima geschikt. Let wel op dat de Laurier bij strenge vorst kan invriezen. Ditzelde geldt voor de Glansmispe l(Photinia). Voor groene haagjes en haagblokken kan je heel goed eenTaxus baccata of Ligustrum ovalifolium gebruiken.