Bewust van uw tuin


 

Bewust van uw tuin!

 

Bewust van uw tuin, Tuin tips, samen met de tuin onderhoud specialist, Tuin onderhoudsplan, Tuinabonnement, Tuinonderhoudpakket , Tuinonderhoud planning, Samen met de aanleg specialist, Tuin renovatie, Aanleg kosten, Werkwijze bij tuinaanleg, samen met de ontwerper, tuin ontwerptekening Inventarisatie, Zekerheid en Vertrouwen, Kosten, Visie en Verantwoordelijkheid, kennismakingsgesprek, Tuin innovatie, Beplanting, Tuinadvies, tuinonderhoud, tuinaanleg, hovenier, bestrating, tuin ontwerp, tuin onderhoud, hoveniers rotterdam, een tuin op maat

Wanneer u bewust van uw tuin bent is de kans is groot dat uw tuin nu op zijn mooist is. Alles is prachtig groen en uitgelopen en wat kan bloeien bloeit. De temperatuur is goed en u geniet op uw terras van alles om u heen.
Dit zijn de momenten waarop je je het meest bewust bent van je tuin. Zonlicht, mooie luchten en groen om ons heen daar krijgen we energie van en draagt bij aan een goede gezondheid. Kijk eens op een andere manier naar je tuin. Is dit de droomtuin die ik altijd heb willen hebben? Nu is de tijd om plannen te maken. Want een mooie tuin waar je je prettig in voelt ontstaat niet vanzelf. Om in deze tijd optimaal te genieten van je tuin moet het werk in de rest van het jaar gedaan worden. Het onderhouden van je tuin is lange termijn denken. Zo kan je met een punten lijstje eens kijken of je tuin voldoet aan je verwachting.
Ontwerp en indeling.
Voldoet de tuin qua indeling aan je wensen. Ligt het terras op de goede plaats, in de zon of juist in de schaduw. Is er genoeg groen.

Materiaal gebruik.
Zijn de materialen die je gebruikt hebt in de tuin naar het zin. Tegels, hout, potten, erfafscheiding, vijver etc. Kijk er eens naar met een andere blik en ga bij je zelf na of je er tevreden mee bent.

Beplanting.
Bloeit er van mei tot ver in het najaar iets in de tuin. Is straks mijn wintertuin saai en kaal of staan er nog decoratieve groenblijvers.

Onderhoud.
Door een tuin goed te onderhouden kan je er van blijven genieten. Vind je dat je teveel tijd in het tuinonderhoud moet steken om het netjes te houden of lukt dat met gemak. Ook daar in kunnen keuzes gemaakt worden om nog meer te genieten van de eigen buitenruimte.

Watergeven.
Dit hoort natuurlijk een beetje bij onderhoud maar speelt vooral in de zomer bij lange warme droge perioden een rol. Veel potten met beplanting vergen vaak veel onderhoud en water geven om het mooi te houden. Gras, ook zo’n zorgen kind bij droog weer.

Al mijmerend en genietend van het weer kijkend naar je eigen tuin kan je plannen maken voor het komend jaar. Stukjes aanpassen, net wat andere beplanting en een keer een goede snoeibeurt kunnen de volgende zomer zorgen voor weer een heel ander beeld van de tuin.

 

TIP! – Net verhuisd? Beleef eerst eens alle seizoenen in je tuin voordat je deze aanpakt.