Beplanting


Wat is een tuin zonder beplanting? Ik hoor u denken….lekker makkelijk te onderhouden….maar ook wel heel saai toch?

Met de invulling van de beplanting bepaal je voor een groot gedeelte de sfeer in de tuin. Beplanting geeft rust. Met de juiste beplanting maak je een stukje natuur bij huis. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat patienten die op groen uitkijken veel sneller herstellen dan diegene die alleen uitzicht op gebouwen hebben. Beplanting, Tuinadvies, tuinonderhoud, tuinaanleg, hovenier, bestrating, tuin ontwerp, tuin onderhoud, hoveniers rotterdam, een tuin op maat

De echte plantenliefhebber vindt het leuk om met gevoelige soorten beplanting te experimenteren. Voor de meeste tuinbezitters is het echter lastig om de beplanting ‘mooi’ te krijgen en zeker om het op den duur mooi te houden. In het voorjaar wordt ‘de kar’ bij een tuincentrum volgeladen met ‘mooie’ planten en deze planten worden dan op de lege plekken in de tuin gezet. Helaas valt het resultaat uiteindelijk toch vaak tegen. Maak je vooraf een beplantingsplan, waar goed over nagedacht is, dan kan je een betere en meer stabiele beplanting aanschaffen zodat je er lange tijd plezier van kunt hebben.

 

ONDERHOUDSVRIENDELIJKE BEPLANTING

Vaak wordt gedacht dat veel verharding de tuin onderhoudsvriendelijk maakt. Dat is een misverstand! Ook verharding heeft zijn onderhoud nodig. Het verwijderen van groene aanslag, opruimen en vegen van vuil kosten meer tijd dan je denkt. Beplanting in potten, bakken en manden kan veel minder hebben en er zal regelmatig water gegeven moeten worden. Bedenk daarbij dat ze in de winter beschermd moeten worden tegen vorst. Mooi uitgekiende beplanting heeft niet al teveel onderhoud nodig. Met een goed doordacht plan kan je, door het kiezen van vakkenvormende- en bodembedekkende beplanting, prachtige borders maken. Let bij het kiezen van de beplanting wel op de grondsoort en de juiste zon/schaduw plek zo dat de beplanting zich daar ook thuis voelt.

Een tuin is geduld hebben! Na het beplanten van de border (bij de juiste aantallen) kan het soms wel één tot twee seizoenen duren voordat de vakken mooi dicht gegroeid zijn. Het is dan wel van belang om het onkruid op tijd weg te halen, zodat de beplanting de kans krijgt om zo snel mogelijk een mooi dicht vak te vormen. Als dit is gebeurd heb je er jaren plezier van. Bovendien kost het onderhoud niet veel tijd meer.

 

ALLE SEIZOENEN IETS TE BELEVEN

Het is leuk als er alle seizoenen door wat te beleven valt in de tuin. Door gebruik te maken van voldoende (minimaal 1/3) groenblijvende beplanting voorkom je een troosteloze wintertuin. Een mooie verdeling van verschillende bloeiende vaste planten en struiken is dan ook belangrijk. Er zijn winterbloeiende planten maar ook kan er doormiddel van bladkleur, herfstkleuren en kleuren van twijgen veel worden bereikt.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hierin kan Michiel van Leeuwen u meer vertellen over de aanpak en de kosten.