Aanleg kosten


 

aanleg kosten

De aanleg kosten van een tuin zijn sterk afhankelijk van de verschillende elementen (vijver, erfafscheiding, soorten verharding) in de tuin. Daarnaast speelt de gewenste kwaliteit natuurlijk ook een rol.

Hieronder enkele indicaties:

• 75 – 200m2 aangelegd voor de lange termijn € 100 – € 150 per m2
• 200 – 500m2 aangelegd voor de lange termijn € 75 – € 100 per m2
• tot 75m2 kleine stadstuin exclusief aangelegd voor de lange termijn € 150 – € 300 per m2

 aanleg kosten De aanleg kosten van een tuin zijn sterk afhankelijk van de verschillende elementen (vijver, erfafscheiding, soorten verharding) in de tuin. Daarnaast speelt de gewenste kwaliteit natuONTWERP WERKPLAN

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’. Daar staan we ook volledig achter. Bij de aanleg van een tuin is het belangrijk een goed tuinontwerp te maken. Een goed doordacht plan voorkomt teleurstellingen en extrawerk achteraf. Dit kan een hoop kosten besparen. De kosten van de voorbereiding varieren van 5% tot 15% van de aanlegkosten.

 

NIEUWBOUW

De keuken is duurder geworden dan gedacht. De badkamer idem dito. Als het budget voor uw tuin hierdoor beperkt is, geef ik u de volgende tip. Laat het grondwerk in ieder geval zorgvuldig uitvoeren. Dat is de basis, het fundament, van uw tuin. Wanneer het grondwerk veel van uw budget opslokt, plan de tuinaanleg dan in fases. Op deze manier kunt nog jaren van uw tuin genieten.

 

RENOVATIE

Bij een tuinrenovatie heeft u te maken met de bestaande situatie. Gooit u de hele tuin op z’n kop? Wat is aan vernieuwing toe? Hoe aan te pakken? Allemaal van invloed op de kosten. U kunt zelf zorgen dat de elementen die niet worden hergebruikt in uw tuin al zijn verwijderd. Hiermee kunt u veel kosten besparen. Ook bij tuinrenovatie is een goed plan vooraf aan te raden. Hiermee voorkom je teleurstellingen achteraf.

 

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hierin kan Michiel van Leeuwen u meer vertellen over de aanpak en de kosten.